Dzisiaj 90-te urodziny obchodzi legenda dziennikarstwa sportowego i nestor wśród komentatorów sportowych Bohdan Tomaszewski. I właściwie już chyba nic dodawać nie trzeba samo nazwisko mówi za siebie, szkoda że takich dziennikarzy i komentatorów już nie ma... 150 lat Panie Bohdanie !!! I dużo zdrowia . Szkoda że już od ponad roku Pana Tomaszewskiego nie ma w poniedziałkowej Kronice Sportowej gdzie przez kilka minut w rozmowie z którymś z dziennikarzy "Jedynki" Polskiego Radia(najczęściej był to Cezary Gurjew) komentował bieżące wydarzenia i wspominał wielkie postaci polskiego sportu. Mogę słuchać Jego wspomnień godzinami . Gorąco polecam wywiad z Panem Bohdanem Tomaszewskim z dzisiejszych Sygnałów Dnia. Można przeczytać, posłuchać i obejrzeć .
Dobra wiadomość dla sympatyków sportu którzy słuchają Kroniki Sportowej. Pan Bohdan Tomaszewski wraca do poniedziałkowej Kroniki w cyklicznej rozmowie z Cezarym Gurjewem, "Z dystansu". Oczywiście o ile będzie mu zdrowie na to pozwalało. Oby jak najdłużej .
Dość powiedzieć, że studio olimpijskie z jego udziałem było jedynym programem w TVP jaki udało się obejrzeć bez odruchów wymiotnych. Zrugał tam tego szołmena z irokezem i innych dmuchaczy balonów "Przestańcie mówić na okrągło o tych medalach". Strach pomyśleć co będzie kiedy go zabraknie. Kto przypomni wszystkim, że sportowa rywalizacja to nie tylko zwycięzcy i medaliści, że porażka jest nieodłącznym elementem sportowej rywalizacji, że najważniejsza jest walka i pokonywanie samego siebie. Dlatego Panie Bohdanie, musisz nam jeszcze długo żyć w zdrowiu czego życzę.
Przyłączam się do życzeń. I pomyśleć,że niewiele brakowało żeby go nie było. Na początku Powstania Warszawskiego Niemcy złapali go na Woli (strasznie wtedy tam mordowali). Stał już w kolejce do rozstrzelania, kolejne piątki podchodziły pod mur, strzał w tył głowy i następni. I nagle, z tej kolejki śmierci, wyciągnął go jakiś młody SS-man. Do dzisiaj zastanawia się dlaczego on to zrobił.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Ja urodziny miałem wczoraj, ale jak widzę w profilu nie podałem ich daty. Aczkolwiek mimo tego, wszystkie życzenia przyjmę i w dniu dzisiejszym, a jak ktoś dzisiaj nie wejdzie na forum, to i mogą być w dniach najbliższych. Dziękuję.
Oczywiście życzenia dla góral`ki także i ode mnie.
Ja, mam nadzieje, że nasz ulubiony sport, szczególnie w męskim wydaniu urośnie w sile( Panie radzą sobie super, ale i o utalentowane juniorki jakoś trudniej). Wtedy zaczniemy kibicować innym nacjom z litości . I oczywiście karpia wesołego wszystkim Wam, moi drodzy wspoółforumowicze
Miłej, rodzinnej choinki biathlonowi hulsi, ultrasi i pikniki dla Was i całych Waszych rodzin. Zestrzelcie z nieba pięć gwiazdek - to tak w nawiązaniu do naszego ulubionego sportu.
Zdrowych, spokojnych i pogodnych świąt Narodzenia Jezusa. Aby nadchodzący Nowy Rok obfitował w sukcesy naszych biathlonistów i biathlonistek, o których przed tym sezonem nawet nie marzyliśmy .
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Podpisuję się pod wszystkimi złożonymi życzeniami i także od siebie przesyłam życzenia Spokojnych, Pogodnych, upływających w Rodzinnej i Miłej Atmosferze Świąt Bożego Narodzenia .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem